5 רעיונות למתכונים מתוקים שתמיד מצליחים

עוגיות שוקולד ציפס

במאמר זה אספתי עבורך 5 מתכונים, שבכל פעם שאני מכינה אותם, הם פשוט מצליחים!

מה זה אומר מצליחים? לא נשאר מהם זכר כמה דקות לאחר שאני מגישה אותם לאורחים.

כל אחד מהמתכונים הללו הוא פשוט מאוד להכנה, לא כולל שלבים רבים או הרבה מאוד כלים לשטוף, ולכל אחד מהמתכונים הללו ניתן לשנות מעט את המרכיבים וליצור וריאציות שונות.

פנקייקים שמנמנים וטעימים

פנקייקים זה טעים. עם או בלי רוטב, זה לא משנה. ילדים מתים על זה, וגם לא מעט מבוגרים. ברשת ניתן למצוא גרסאות רבות של פנקייקים, כולם מצוינים וכולם טעימים.

להלן מתכון בסיסי:

מצרכים:

  • כוס קמח
  • 2 כפות סוכר (אפשר גם כף אחת)
  • מעט מלח
  • 2 כפות שמן או 50 גרם חמאה מומסת
  • כוס חלב
  • 2 כפיות אבקת אפיה (לפנקייק פחות שמנמן הורידי את הכמות לכפית אחת)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים (אפשר גם רק ביצה אחת)

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים היבשים בקערה.

להוסיף בהדרגה את החלב, הביצים והשמן ולערבב עם כף עץ עד שנעלמים כל הגושים.

נותנים לתערובת לנוח מספר דקות.

בזמן הזה יש לחמם מחבת משומנת על אש בינונית.

כשהמחבת חמה יש ליצוק את התערובת לתוך התבנית בעזרת כף או מצקת (תלוי בגודל הפנקייק שרוצים), להפוך ולטגן גם מהצד השני.

מדי פעם יש לשמן שוב את התבנית על מנת שהפנקייקים לא ידבקו. ומוכן!

זהו מתכון כל כך אהוב שלא משנה אם הם ייצאו שמנמנים או שטוחים – הם יגמרו בשניה.

מומלץ מאד להתפנק בממרחים מיוחדים ולא רק מייפל ושוקולד. יש היום מגוון ענק של ממרחים מיוחדים (ולא יקרים) כמו ממרח פררו רושה, ממרח קינדר בואנו ועוד המון דוגמאות. אז אם לא הכינותם מראש, תזמינו לפעם הבאה.

פנקייקים

עוגיות שוקולד מתוקות ונימוחות בקערה אחת

העוגיות האלו כל כך פשוטות וטעימות שקשה להאמין שמכינים אותם תוך 10 דקות והכל בקערה אחת!

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 90 גרם סוכר לבן
  • 90 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה
  • 35 גרם אבקת קקאו
  • 170 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד קצוץ לבן / חלב / מריר או אגוזים שאוהבים ואפילו עדשים צבעוניות יקבלו כאן בברכה.

אופן ההכנה:

*טיפ קטן: בכדי לחסוך בכלים מומלץ להשתמש בקערה אחת על משקל דיגיטלי של מטבח, ובכל פעם לאפס את המשקל כששמים את החומר הבא.

אז ככה:

להמיס את החמאה, להוסיף לה את שני סוגי הסוכרים, הביצה והתמצית ווניל ולערבב יחד.

עוברים לחומרים היבשים – מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שאין גושים.

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה עד לקבלת בצק אחיד.

לבסוף מוסיפים את השוקולד או כל תוספת אחרת שבחרת. ומערבבים מעט.

מחממים תנור ל-170-160  מעלות.

יוצרים כדורים זהים בגודלם ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.

אופים בין 8 ל 9 דקות, עד שהעוגיות מתנפחות ונסדקות.

אפשר להאריך את משך זמן האפיה ל 13 דקות על מנת לקבל עוגיות פריכות יותר.

המתכון מבוסס על מתכונה הנפלא של הבלוגרית רות אופק מהבלוג "שמח במטבח" עם שינויים קלים שלי.

עוגיות שוקולד

עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים, שאני כל חיי הכרתי בשמה הלא כל כך מפתה – כלב קר.

זוהי עוגה מאוד פשוטה ומאוד טעימה גם למבוגרים שביננו ובטח שלילדים.

מצרכים:

  • גביע גבינה לבנה (200 גרם)
  • גביע שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • אינסטנט וניל – 2 כפות
  • כוס סוכר לבן
  • חבילת ביסקוויטים פתי בר בכל טעם שאוהבים
  • חלב לטבילה
  • לציפוי (אופציונלי) – תלתלי שוקולד או שוקולד מומס

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל וסוכר עד לקצפת יציבה. מוסיפים לה את הגבינה הלבנה ומטמיעים יחד בעזרת לקקן או כף עץ.
  • לאחר שהתערובת של הגבינה והקצפת מוכנה מתחילים לטבול ביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בתחתית התבנית בה מכינים את העוגה.
  • לאחר שמסיימים לרצף את התבנית בביסקוויטים, מורחים שכבה של המלית ומיישרים.
  • ושוב טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים לשכבה נוספת ומעליהם שוב מלית. פעולה זו חוזרת על עצמה בהתאם לגודל התבנית. מסיימים בשכבה של מלית שמעלייה אפשר לקשט בשוקולד.

מכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות או למקפיא. במידה והעוגה מתקררת במקפיא יש להוציא אותה כשעה לפני ההגשה.

ב ת א ב ו ן !!!

עוגת שכבות

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגית שוקולד צ'יפס הן עוגיות קלאסיות שאין בית בו לא אוהבים אותם. הן ממש לא מסובכות להכנה, ומהרגע שיוצאות מהתנור סביר להניח כי יעלמו מעל פני האדמה ולא ישאר פירור.

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 2 כוסות קמח בתוספת 4 כפות קמח
  • קורט מלח
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 3/4 סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

  • בקערה אחת גדולה שמים את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, מלח, סוכר חום וסוכר לבן) ומערבבים.
  • מוסיפים את החמאה והביצים ולשים יחד. כשהבצק אחיד מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים מעט יחד.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות. על תבנית עם נייר אפיה ניצור כדורים שווים בגודלם עם מרווחים קלים בין עוגיה לעוגיה.
  • מכניסים את העוגיות לתנור לכ 10 עד 12 דקות.

מצננים וזוללים!

עוגיות שוקולד ציפס

נקניק שוקולד

נקניק שוקולד הוא בדיוק אותו הדבר כמו כדורי שוקולד רק בצורה אחרת. ההכנה היא פשוטה, אין כל צורך בתנור, והתוצאה טעימה להפליא.

מצרכים:

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • חצי כוס חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר
  • לציפוי – קוקוס/ סוכריות צבעוניות/ ברס וכדומה

אופן ההכנה:

  • שמים את הפתי בר בתוך שתי שקיות ומועכים עם מערוך לחתיכות קטנות. לחילופין אפשר גם במעבד מזון אך כאן יש להזהר שלא יהפכו להיות אבקה, אז לעשות זאת בפולסים קצרים מאוד.
  • מעבירים את הביסקוויטים הטחונים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה גם את החלב והתמצית וניל ומערבבים.
  • מוסיפים סוכר וקקאו ומערבבים שוב.
  • את השוקולד שוברים לחתיכות קטנות וממסיסים בפולסים קצרים במיקרוגל עד ליצירת רוטב חלק בלי גושים. מוסיפים גם אותו לקערה ומערבבים.
  • את התערובת הדביקה שנוצרה מעבירים למקרר כחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים. פורסים ניילון נצמד על השיש. יוצרים מכל חלק נקניק ושמים בתוך את התערובת ויצרים ממנה נקניק. מגלגלים ומהדקים בתוך הניילון ושמים במקפיא לשעה. עושים את הפעולה עם שני החלקים.
  • לאחר שעברה שעה מוציאים את הנקניק מהמקפיא. בעיקרון הוא מוכן אבל אם רוצים לצפות אותו ניתן לטבול אותו בקערת סוכריות או קוקוס ולצפות אותו מכל צדדיו.

המתכון הנפלא והטעים הזה הוא של לא אחרת מרחלי קרוט הלא היא "קרוטית". מומלץ מאוד להיכנס לבלוג שלה לעוד מלא מלא מתכונים מופלאים!

רול שוקולד

בהצלחה עם כל המתכונים ובתאבון!!!

אהבתם? שתפו!

 

 

 

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם