מתכון פשוט להכנת אורז בסמטי שתמיד מצליח

אורז

אורז הוא מאכל בסיסי מאוד אשר נאכל כמעט בכל בתי האב. האורז הוא מצרך לא יקר שיש ממנו בשפע ולכן כל משפחה יכולה להרשות לעצה לקנות אורז ולהכינו בבית.

אורז בסמטי, הוא אורז ארוך ובעל טעם מצוין. הוא נחשב לאחד מסוגי האורז הבריאים ביותר והוא מכיל בתוכו חומצה פולית, ברזל, מנגן והוא עשיר בפחמימות מורכבות שגורמות למדד גליקמי נמוך ולכן מתאים לחולי סוכרת. הערך הקלורי של האורז הבסמטי הוא נמוך והוא מהווה מקור טוב לוויטמינים שונים כגון ויטמין B 1, ויטמין K ועוד.

לאורז בסמטי סוגים שונים: אורז בסמטי לבן, אורז בסמטי חום, אורז בסמטי אדום, אורז בסמטי מיושן ואורז בסמטי PARA BOILED. לכל אחד תכונות מעט שונות אבל כולם נחשבים בריאים ומזינים.

אורז בסמטי קל להכנה, טעים ומזין

את האורז הבסמטי רצוי להשרות ולשטוף לפני הבישול על מנת להיפטר מחומרים כגון ארסן שעלולים להימצא על האורז. עצם ההשריה המוקדמת גורמת לאורז להיפתח יותר בבישול הסופי וליצור אורז רך, ארוך, לא דביק, ממש אורז בו הגרגירים יוצאים אחד אחד.

לכן אם אתם רוצים חיים קלים בהכנת אורז לכו על האורז הבסמטי וסביר להניח כי לא תסתבכו כלל. הוא פשוט מאוד לעבודה ומשאיר טעם אגוזי וטעים לאחר האכילה. יש לציין כי כל סוג אורז הוא מעט שונה ולכן אין לבשל את כל סוגי האורז באותה הצורה. לדוגמא, מניסיון כמובן, מה שמתאים לאורז הבסמטי אינו מתאים כלל לאורז העגול.

מתכון להכנת אורז בסמטי מושלם

אז הנה הרגע לו חיכיתם, מתכון בסיסי ופשוט מאוד להכנת אורז בסמטי טעים, בריא, מזין ומשביע, שאחריו כולם יבקשו ממכם את המתכון.

מצרכים:

  • כוס אורז בסמטי
  • כוס וחצי מים רותחים
  • רבע עד חצי כפית מלח (תלוי בטעמכם האישי)
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

שלב ראשוני שוטפים את האורז במים, משרים כחצי שעה ואז שוב שוטפים ומייבשים מעט במסננת. לאחר שהאורז התייבש מחממים סיר על אש בינונית. כשהסיר חם משפריצים מעט ספריי שמן לסיר, מחכים חצי דקה ומוסיפים את האורז. מטגנים את האורז מספר דקות עד שהוא חם ומוסיפים כוס וחצי של מים רותחים. מוסיפים את המלח- תתחילו עם רבע כפית, תטעמו את המים, אם הם מלוחים מספיק אין צורך בעוד מלח. אם מרגיש לכם כי אין מספיק מלח הוסיפו עוד רבע כפית. ערבבו מעט ובשלו כ 10 דקות על אש קטנה. לאחר 10 דקות סיגרו את האש והמתינו עוד 5 דקות נוספות עד לפתיחת הסיר. הערה חשובה – יש להשתמש באותה כוס בדיוק גם למים וגם לאורז על מנת שהכמויות יהיו זהות. בתאבון!

תמיד אפשר להוסיף גם תוספות לאורז

לאחר שהתנסיתם בבישול האורז הבסמטי וראיתם כמה פשוט העניין, עכשיו תוכלו קצת לשחק עם האורז ולבדוק מה קורה לו שמוסיפים לו ירק כזה או אחר. יש ירקות שיש בתוכם יותר מים ויש לקחת זאת בחשבון בכמות המים שאתם מוסיפים ובזמן הבישול המשתנה.

רק ניסוי וטעייה במטבח הביתי שלכם יוביל אתכם לתוצאות מדהימות שלא חלמתם עליהם. במטבח אל תפחדו – תעזו! אתם לא מבינים לאיזה תוצאות מדהימות תוכלו להגיע. שימו לב לזמני הבישול על מנת שהאורז לא יישרף לכם.

 

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם