מתכון מעולה לעוגיות שישאירו טעם של עוד

עוגיה עם לב

למתכון של העוגיות המדהימות האלו נחשפתי באחד משיטוטי בדפי האינסטגרם המציגים שלל עוגות, עוגיות וקינוחים נוספים. משהו בהם גרם לי לרצות להכין אותן בהקדם ולכן נכנסתי לפרופיל של אותה בחורה שהכינה אותם והעתקתי לי את המתכון.

מאוחר יותר באותו היום הכנתי אותן, ומה אתם יודעים? עוד באותו יום כל הצנצנת בבית חוסלה על ידיי דרי הבית השונים.

אז כן, זהו מתכון מנצח. עשיתי מעט שינויים ושיפורים משל עצמי, אבל המתכון עצמו מבוסס על המתכון של הבלוגרית הנפלאה רות אופק, מתוך הבלוג "שמח במטבח", שם הן נקראות "עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות שיש".

אז איך מתחילים?

רגע לפני שאנחנו נכנסים למתכון, קחו רגע לחפש מוצרים מעניינים באינטרנט. חומרי גלם לאפיה כמו מחית פררו רושה או מחיות קינדר ולואקר. זה יכול להיות ממרח נהדר על העוגיות שלנו.

אז שלב ראשון רשמו לעצמכם את המתכון:

החומרים לבערך 20 עוגיות לא קטנות אבל גם לא ענקיות

  • 110 גרם חמאה
  • 90 גרם סוכר לבן
  • 90 גרם סוכר חום כהה דביק
  • ביצה אחת גודל L
  • כפית תמצית וניל
  • 35 גרם אבקת קקאו איכותית
  • 170 גרם קמח לבן
  • כפית אבקת אפיה
  • 150 גרם שוקולד בלונדי קצוץ גס (*את השוקולד הנ"ל ניתן להמיר בכל תוספת אחרת שרוצים כגון שוקולד לבן, שוקולד חלב, שוקולד מריר, אגוזים למיניהם)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

את בצק העוגיות מכינים בקערה אחת בלבד ולשם כך צריך משקל דיגיטלי. בכל פעם שתוסיפו את אחד החומרים תשקלו אותו למשקל הרשום במתכון ומיד תאפסו עד המצרך הבא וכך תחסכו בכלים.

אז ככה: ממיסים חמאה, מוסיפים לה סוכר לבן, סוכר חום, ביצה, כפית תמצית ווניל ומערבבים הכל יחד לעיסה. מוסיפים את החומרים היבשים – מתחילים בהוספת הקקאו ומערבבים קצת כדי לפתוח את הגושים שבו.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבצק אחיד והקמח נטמע בעיסה. היזהרו מערבוב יתר. לבסוף מוסיפים את השוקולד בלונדי ומערבבים ערבוב קצר יחד. משאירים מעט מהשוקולד מחוץ לעיסה על מנת לשבץ בכל עוגיה לפני ההכנסה לתנור.

מגלגלים לכדורים, רצוי פחות או יותר באותו הגודל. מסדרים את הכדורים על נייר אפיה במרווח קל בין כל כדור לכדור, מפזרים מעל כל עוגיה עוד מעט שוקולד בלונדי ומהדקים את השוקולד מעט פנימה ומשטחים את העוגיה.

אופים כ 8 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגיות מתנפחות ומקבלות מעט סדקים. העוגיות מתמצקות בקירור אז אל תחששו אם הן נראות רכות מדי כשהן יוצאות מהתנור. אם רוצים עוגיות פריכות יותר האריכו את זמן האפייה ל 12 דקות אבל לא יותר מכך שלא יתייבשו.

מצננים את העוגיות ואוכלים אותן קרות.

אל תפחדו מטעויות, תלמדו מהן!

יכול להיות שבפעם הראשונה שתכינו את העוגיות האלו תאפו אותן מעט מדי או לחילופין הרבה מדי, הניסוי פה הוא הכרחי ואל תחששו ממנו. כך תלמדו את הזמן אפייה האופטימלי של עוגיות אלו בתנור הספציפי שלכם.

מרגע שהמתכון יצליח לכם סביר להניח שלא תוכלו להספיק להכין אותו עבורכם ועבור בני ביתכם. העוגיות האלו טעימות וממכרות כל כך!

 

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם