פיצה ביתית – כל כך פשוט וטעים!

פיצה ביתית

אומנם פיצה נחשבת למאכל הלאומי של איטליה אבל גם פה בישראל, רוב הילדים יעדיפו לזלול פיצה על פני מאכלים אחרים. כשחושבים על זה פיצה יכולה להיות מאכל בריא ומזין אם מכינים אותה בבית ונמנעים מחומרים משמרים ותוספות נוטפות שומן.

פיצה ביתית פשוטה מאוד להכנה, עם חומרים שיש למצוא בכל בית או בכל מכולת שכונתית והופ, סגרתם לכם ארוחת ערב כיפית, שהילדים ישתגעו עליה.

שלב ראשון – הכנת הבצק

השלב הראשון הוא הכנת הבצק. הבצק זקוק לתפיחה לכן רצוי להכינו מבעוד מועד. החומרים לבצק:

  • 1 קילו קמח (אפשר קמח לבן או לשלב יחד עם קמח מלא)
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר לבן
  • כף מלח
  • כ 550 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים יחד בתחילה את כל החומרים היבשים לתערובת אחידה. מוסיפים את המים לאט לאט ומערבלים בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה-בינונית. מערבלים כ 10 דקות ונותנים לבצק לנוח בצד עד שהוא מכפיל את נפחו.

שלב שני – הכנת הרוטב

בזמן שהבצק נח לו ותופח לאט, זהו זמן מצוין להכין את הרוטב. החומרים לרוטב:

  • בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות של חברה איכותית
  • כפית אורגנו יבש או מספר עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • מעט דבש או סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות)
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

על אש בינונית מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ורך. מוסיפים לו את העגבניות המרוסקות, את האורגנו, הדבש והמלח ומבשלים יחד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

שלב שלישי – הרכבת המנה ולתנור

לאחר שהרוטב מוכן והתקרר, והבצק הכפיל את נפחו הגיע הזמן להרכיב את הפיצה ולשים אותה בתנור. אז מה עושים? מחממים תנור ל 200 מעלות. בזמן שהתנור מתחמם, מחלקים את הבצק למספר חלקים שווה – תלוי במספר הפיצות שאתם רוצים להכין ובגודלן. לוקחים כל חלק ומרדדים לבצק בעובי של כחצי ס"מ.

לאחר הרידוד מכניסים את הבצק המרודד לתנור לאפיה ראשונית בתנור שחומם מראש. הבצק נכנס למספר דקות מועט ולא עד שהוא נאפה לגמרי. מוצאים את הבצק מהתנור ומקררים מעט.

לאחר שהבצק התקרר מורחים עליו את כמות הרוטב הרצויה, מפזרים גבינה צהובה או מוצרלה, וכל תוספת נוספת שרוצים (פטריות, זיתים, תירס, בצל, עגבנית שרי וכל העולה על רוחכם) ומכניסים לתנור למספר דקות.

וכך חוזרים על הפעולה שוב ושוב עם כל כדורי הבצק. איך יודעים מתי הפיצה מוכנה? הגבינה צריכה לבעבע ולרתוח אך עם זאת לא להישרף. כשהפיצה מוכנה מוציאים מהתנור, מקררים טיפה וזוללים בהנאה.

 

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם