4 רעיונות ל"חטיפים" בריאים תוצרת בית

כל הילדים אוהבים חטיפים. ישנם כאלו שמעדיפים לאכול את החטיפים המתוקים וישנם דווקא שמעדיפים את החטיפים המלוחים, אבל אין ילד שלא יבקש מההורה שלו לפחות פעם ביום לאכול חטיף.

החטיפים התעשייתיים מלאים בסוכר, בצבעי מאכל, בחומרים משמרים, בנתרן ובעוד אינספור חומרים שאינם בריאים כלל.

אם כך למה לתת לילדים שלנו לאכול אוכל כל כך לא בריא אם אפשר להכין בבית חטיפים בריאים, מאוזנים וטעימים?

במאמר זה אספנו עבורכם 4 "חטיפים" טעימים שתוכלו להכין לבד בבית. נכון שנדרשת כאן השקעה רבה יותר מלקנות את החטיף בסופר, אבל רוב החטיפים קלים מאוד להכנה ולא אורכים זמן רב.

קרקר כוסמין עם מלא מלא גרעינים

הקרקר הזה כל כך טעים שמהרגע שהוא יוצא מהתנור הוא מתחסל, לכן מומלץ להכין כמות כפולה או אפילו משולשת.

מצרכים –

  • 2 כוסות קמח כוסמין או קמח מלא
  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה
  • כף שטוחה של מלח דק
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כוסות מים פושרים
  • כוס גרעיני חמניה
  • כוס גרעיני דלעת
  • כוס שומשום לבן
  • רבע כוס שומשום שחור

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל 190 מעלות בטורבו. מרפדים שתי תבניות שטוחות עם נייר אפיה.

בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים מלבד גרעיני החמניה הדלעת והשומשום עד שנוצרת בלילה אחידה. כשהבלילה אחידה מוסיפים כשלושת רבעי כמות של כל אחד מסוגי הגרעינים והשומשום. את יתרת הגרעינים והשומשום שומרים בצד.

שופכים חצי מהתערובת לתבנית אחת ומשטחים לשכבה אחידה ודקה, וכך עושים גם עם החצי השני. את יתרת הגרעינים והשומשום מפזרים מעל שתי התבניות.

מכניסים את התבניות ל 10 דקות לתנור להתייצבות חלקית. מוציאים לרגע וחותכים בעזרת גלגלת לגודל שרוצים. מנמיכים את החום ל 170 ומחזירים לתנור לעוד כ 30 דקות עד שהקרקרים מתייבשים לגמרי ומשחימים מעט.

אם יצא שכשהוצאתם את הקרקרים הם היו עדיין רכים, אל תהססו ותכניסו אותם לתנור לסיבוב נוסף, רק היו זהרים שלא ישרפו ובדקו כל מספר דקות את מצבם.

מצננים וזוללים. ניתן לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

המתכון מבוסס על מתכון של קרין גורן הנפלאה, עם מעט שינויים שערכתי בעצמי.

עוגיות טחינה פריכות מקמח כוסמין

עוגיות טחינה הם גם טעימות ומתוקות וגם יחסית בריאות בהשוואה לכל החטיפים שיש בסופר. אז אם אתם מחליטים לפנק את הילד שלכם במשהו מתוק – עוגיות טחינה זה הדבר!

מצרכים –

  • 3/4 כוס טחינה גולמית, בלי מלח
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות סילאן, מייפל או דבש נוזלי
  • 2 ו 1/2 כוסות קמח כוסמין בהיר
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה –

מחממים תנור מראש לחום של כ165 מעלות, מרפדים תבנית רחבה בנייר אפיה.

בקערה בינונית שמים את כל המצרכים חוץ מהקמח ואבקת האפייה. טורפים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת ומערבבים מעט עם כף, רק עד שנוצרת תערובת אחידה. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל שרוצים ומניחים עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.

אופים בין 10 ל11 דקות או עד שנוצרים סדקים קטנים בעוגיות.

מתכון זה מבוסס על מתכון של רחלי קרוט, ונמצא באתר "צוציקים" אותו יצרה, והוא מותאם במיוחד למאכלים שילדים אוהבים. אתר מצוין ומומלץ.

חטיף צ'יפס סלק ביתי

סלק הוא ירק לא מאוד פופולרי בקרב הילדים וחבל כי הוא מלא בכל טוב. זהו ירק בריא ומזין שכדאי כי נגרום לילדים שלנו לצרוך ממנו. לכן מתכון זה הוא מושלם לילדים.

מצרכים –

  • בין 2 ל4 סלקים קלופים ושטופים מעט
  • 1/4 כפית מלח
  • ספריי שמן זית

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל 120 מעלות. מכינים שתי תבניות עם נייר אפיה ומתיזים מעט ספריי שמן על כל תבנית

פורסים את הסלק לפרוסות דקות בעובי של כ 3 מ"מ. אפשר להיעזר במנדולינה לשם כך. מסדרים את הפרוסות בתבניות המשומנות ומשפריצים עוד מעט ספריי שמן מעל כל תבנית. חשוב להקפיד על שימון מועט.

מתבלים במלח, ואם רוצים אז גם תבלינים נוספים, ואופים במשך שעה ורבע את שתי התבניות יחד. אחרי שעה ורבע מחליפים במיקומים של שתי התבניות ואופים עוד שעה ורבע.

כחצי שעה לפני תום האפיה בודקים לעיתים תכופות את הסלק ובודקים כי הוא לא נשרף. אם ישנן פרוסות שכבר נהפכו לצ'יפס מוציאים אותם כבר להתקררות וממשיכים לאפות את שאר הפרוסות.

המתכון נלקח מאתר "כיכר השבת" שם תוכלו למצוא מתכונים טעימים ובריאים נוספים.

כדורי תמרים מזינים וטעימים

כדורי תמרים, המכונים גם כדורי אנרגיה, הם בריאים מאוד, מלאים בסיבים תזונתיים וסוכר טבעי, ומספקים בקלות את הצורך למתוק.

מצרכים-

  • 500 גרם תמרים בלי הגלעין
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות טחינה
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה-

במעבד מזון שמים את כל המצרכים, למעט הקוקוס הטחון. מערבלים יחד עד שנוצרת תערוכת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל שרוצים.

מפזרים קוקוס טחון ומגלגלים בו את הכדורים עד שכל כדור מצופה מכל צדדיו. מצננים במקרר ומגישים קר.

תענוג של מתכון אשר נלקח מאתר הצמחונות והטבעונות הישראלי. כל כך קל מהיר וקל להכנה וכמו קסם יש לכם "חטיף" מתוק ובריא תוצרת בית.

אז כל מה שנשאר לכם לעשות הוא לרוץ ולהכין את המתכונים הנפלאים, בהצלחה!

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם