מתכון מעולה לקציצות ברוטב אדום

קציצות

אין כמו ארוחת צהריים משביעה, עשירה ומזינה. קציצות בשר רכות ונימוחות ברוטב אדום עונה בדיוק על ההגדרה הזו. המנה מתאימה לכל עונות השנה, אם כי מחממת את הגוף מבפנים בעיקר בחורף הקר.

המתכון אינו מסובך כלל, רק דורש סבלנות ודיוק. ילדים סביר להניח ישתגעו על הקציצות וירצו עוד ועוד תוספת עד שלא ישאר דבר לעצמכם, אז התכוננו מראש ושימרו לכם קציצה או שתיים בצד.

המתכון יקבל בברכה תוספות שלכם, אבל נסו אותו בפעם הראשונה כמו שהוא כתוב כאן. הוא יוצא מושלם וטעים כל כך!

קציצות הבשר –שלבי ההכנה

את קציצות הבשר מכינים לפני הכנת הרוטב. המצרכים הדרושים:

חצי קילו בשר טחון

חצי בצל מטוגן קלות

קישוא בינוני (אם אין קישוא בבית, ניתן להחליף בגזר או בתפוח אדמה)

כף גדושה קמח מלא / קמח כוסמין

חופן פטרוזיליה

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח

קורט פלפל שחור טחון גס

אופן ההכנה:

מטגנים חצי בצל טיגון קל. במעבד מזון טוחנים את הבצל המטוגן, קישוא קלוף וחתוך ופטרוזיליה לתערובת הומוגנית. בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון ומוסיפים לו את התערובת הטחונה. מוסיפים לקערה כף גדושה קמח, 2 כפות שמן זית, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור ולשים עם הידיים לתערובת אחידה. שמים במקרר מכוסה בניילון נצמד לשעה עד ללילה שלם.

רוטב אדום טעים ועשיר

בזמן שהבשר סופג טעמים במקרר מכינים את הרוטב.

מצרכים:

  • בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • שן שום גדולה או שתיים קטנות קצוצות

 

  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות של חברה איכותית
  • רסק עגבניות קטן
  • אפונה קפואה – כחצי שקית
  • גזר גמדי קפוא – כרבע שקית
  • חצי ליטר מים רותחים
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  •  רבע כפית כמון
  • רבע כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

על אש בינונית מטגנים את הבצל החתוך עד שהוא נהיה רך ושקוף. מוסיפים לו את השום הקצוץ ומערבבים עוד דקה יחד. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק עגבניות ומערבבים יחד.

את האפונה הקפואה והגזר מוסיפים לתערובת העגבניות ונותנים לתערובת להתחמם מעט יחד. כשהתערובת חמה מוסיפים מים רותחים ונותנים לכל הרוטב לרתוח. כשהרוטב רותח מוסיפים את התבלינים – מלח, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום ומעט פלפל שחור. מערבבים יחד ונותנים לרוטב להתבשל כ 10 דקות יחד.

אחרי שהרוטב התבשל ורתח מוסיפים את הקציצות. בידיים רטובות מכדררים כדורים מתערובת הבשר, בגודל הרצוי ושמים ישר בתוך הסיר. מבשלים את הרוטב עם הקציצות על אש קטנה – בינונית כשעה, מתקנים תיבול אם צריך, ואוכלים.

ניתן להוסיף או להחליף את הירקות הקיימים גם בתפוחי אדמה או בשעועית ירוקה. מכניסים אותם לתבשיל בשלב הוספת הירקות.

עם איזה פחמימה לשלב?

כמעט כל פחמימה תלך מצוין עם הקציצות האלו. פתיתים, קוסקוס, אורז או קינואה הם השילובים המומלצים ביותר לאכול עם קציצות מסוג זה. יש שיאכלו אותם גם עם פסטה או פירה. הקסם שלהם הוא הטעם, והנימוחות שלהן ולכן הקציצות והרוטב הם אלו שתופסים את אור הזרקורים והפחמימה היא רק תוספת ליד.

אז קדימה למטבח. לא לחשוש ולהתחיל לבשל. המתכון אינו מסובך, רק היצמדו להוראות וגם לכם תהיה בבית ארוחה מפנקת, טעימה ומשביעה.

 

מתוקי'ס

מקום לאוכל, פנאי ודברים טובים

בלוג מתכונים, מגזין פנאי מעולה ועוד

מוזמנים להישאר מעודכנים

מתכון שבועי נבחר

עוגת קינדר שכל אחד יכול לעשות

אם אהבת, שתף כדי שגם אחרים יהנו מהתוכן הזה

אולי יעניין אותך גם